jamislimzuto

Laž naša nasušna

Posted on: 27/11/2011


Jutro je. Radni dan, vreme za ustajanje. Budite se obasjani ponedeljnim suncem, čili i orni da se uhvatite u koštac sa novom radnom nedeljom. Ili ne? Pored vas je vaša druga polovina. U najgorem slučaju, vaša subotnja kres varijanta koja je zloupotrebila svoju vikend dobrodošlicu. Otvarate usta da biste izustili da je sada adekvatno vreme da se ustane iz kreveta, ali se iznenada nađete u jutarnjem ljubavnom poljupcu. Ili u jutarnjem čisto-sex-bez-obaveza poljupcu.

I dok se od vas očekuje da uzvratite jutarnji pozdrav , sve na šta vi možete da mislite je jutarnji zadah. Otpozdravljate, dok ste u glavi još uvek neodlučni da li je u ustima vašeg sakrevetnika nedavno uginulo krdo jakova, ili je tvor odlučio da tu ide na br.2.

Nakon kurtoaznog maženja, ili prosipanja „nije do tebe, do mene je“ priče, ustajete i krećete ka kupatilu. Naredna scena je pranje zuba u dvoje. U ovom momentu je vaša kres varijanta već dostojanstveno napustila stan, uzdajući se u vaše obećanje da će te je zvati evo koliko sutra. Perete zube, gledajući se zaljubljeno. Ona pere, on pere. I to tako trajeeee, i trajeee. Stvar je u tome da biste se vi, da ste sami, odavno već nalazili pred ormarom, birajući šta da obučete, ili ako ste muškarac, dohvatili šta imate opeglano, i uputili se put posla. Ali, sada se igra igra kukavice. Ko pre završi, ćelava mu keva. U naporima da ostavite utisak dentalno korektne osobe, vi drljate po desnima, sa nakaladontiranim osmehom, kao da je to za vas svakodnevnica. I dok vaše desni strahuju za svoju dalju egzistenciju, vi drljate. Kako pametniji popušta, u jednom trenutku vi spuštate izmučenu četkicu, ostavljajući vaše zube obnevidele od novog, kamenac free sveta koji im se ukazao.

Dolazite na posao. Kasnite. Vaš nadređeni vas dočekuje sa ljubaznim osmehom, interesujući se za tok vašeg dana, sa naglaskom na deo u kome vi kasnite. I dok mu odgovarate da niste mogli da pronađete parking mesto, ili da vam nije zvonio sat, ili da su vas oteli vanzemaljci koji ne veruju u radno vreme, vi zapravo razmišljate o bolu koji se širi vašim preponama, a koji je direktno proporcionalan brizi prema poslu.

Prolazite radnim prostorom, u nameri da dođete do svog radnog stola. Usput, odgovarate odmahivanjem glave i propratnom verbalnom negacijom, koleginici koja traži vaše mišljenje o uklapanju njene pozadine u novokupljene pantalone. Vaše iskreno ja bi joj saopštilo da smatrate da joj je pozadina veličine manjeg ostrva, te da pomenute pantalone izgledaju kao komad tekstila navučen preko omanjeg ostrva.

Danas imate sastanak sa novim, važnim klijentom. Ulaskom u salu za sastanke, paralizuje vas miris sličan sprženom mesu, koji je sa sobom uneo vaš nov, važan klijent. Vodite sastanak potpuno smireno, koncentrišući se na krajnji rezultat, zanemarujući činjenicu da vaš sagovornik smrdi ko iz najgorih dubina pakla. Uz to, postaje vam evidentno da je isti nedavno obedovao i žalite što ste u situaciji da sadržaj njegovo obroka podelite vazdušnim putem. Pred kraj, sagovornik vam se izvinjava, dajući vam do znanja da je svestan svoje mirisne aure. Navodno, ispostavlja se da je u pitanju lek za neku kožnu bolest koju je negde zafasovao. Vaša profesionalnost vam ne dozvoljava da doslovno iskočite iz svoje kože, štaviše, odgovarate mu da vi nikakav neprijatan miris niste osetili, taman posla. I prikladan osmeh.

Vaš radni dan je gotov. Izmoreni od foliranja, ulazite u auto i krećete put centra grada, da se nađete sa prijateljima na piću. Parkirate, sedate u kafić da se malo opustite. Nakon par čašica, odlučite da je vreme da se pođe kućici. Kako prilazite automobilu, shvatate da ste zaboravili da platite parking.

Kao nagradu za ovakvo ponašanje, grad vam poklanja kaznu. Uzimate kaznu sa šoferšajbne, dok u vama narasta iskrena ljubav i privrženost gradu, državi i službenicima parking servisa. Kada ste na udaljenosti do dve ulice od vašeg prebivališta, zaustavlja vas rutinska policijska patrola. I pored vaše očigledne treznosti, prinuđeni ste da vaše promile podelite sa organima reda i zakona. Otporni na vaše vapaje, ponuđenu finansijsku podršku, pozivanje na srodstvo i kumstvo i nuđenje prvorođenog deteta, plavci vas takođe nagrađuju kaznicom.

Dok u mislima ohrabrujete njih, njihove kolege, porodicu i prijatelje, da pohitaju u udobnost mesta iz kog su originalno potekli, ljubazno se zahvaljujete i nastavljate dalje. Pešice. Sa prikladnim osmehom.

Advertisements

4 reagovanja to "Laž naša nasušna"

Pih. Klasicna zenska wannabe-japi prica.

Hvala! Sto bi rekli, dok je pisaca, bice i kriticara 🙂

Dok je ovaca, bice i vune…

Hmmm pa ova se tema moze nadovezati na proslu,zar ne?
Dobrodosli u Evropu. Nastavak ove price moze i biti sledeci: Svega ovoga ne bi bilo da ste izabrali normalnu osobu za svoga zivotnoga saputnika, umesto subotnje-sta-i-kakve-vec kombinacije i da nadjete ravnotezu u svome zivotu jer se ne sastoji iz jednog cilja, vec mnogo njih. Ni jedna krajnost nevalja (to kineticki covek najbolje zna 🙂 ). Ne bi bilo ni igre kukavice, ni poljupca sa zadahom, ni gradske ni plave kaznice ni sumanutog opijanja ponedeljkom uvece a ni pesacenja, koliko god ono bilo zdravo :))))) . A nije samo zenska wannabe-japi prica, vec i muska.
Tj bolje reci savremena!

A šta vi mislite?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

Kliknite ovde ako želite da vas opterećujem i putem email-a

Pridružite se 104 drugih pratioca

Kategorije

Statistike bloga

  • 45,317 hits
Advertisements
%d bloggers like this: